Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) nu a cheltuit niciun leu din banii alocati pentru formare profesionala in 2005 si 2006, pentru ca angajatorii nu sunt interesati sa-si specializeze angajatii, a declarat presedintele AMOFM, Dumitru Pelican.
Potrivit lui Dumitru Pelican, AMOFM a avut alocati de la bugetul asigurarilor pentru somaj un miliard de lei vechi, din care nu a cheltuit niciun leu pentru ca anagajatorii nu au fost interesati sa-si specializeze angajatii. Oficialul AMOFM a precizat ca majoritatea patronilor i-au explicat ca nu-si formeaza profesional angajatii din cauza mobilitatii fortei de munca, majoritatea lucratorilor schimbandu-si locul de munca foarte des.

Potrivit legii privind stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorii care organizeaza cursuri de formare profesionala pot beneficia de o subventie din bugetul asigurarilor pentru somaj reprezentand jumatate din cheltuieli pentru cel mult 20% din personalul angajat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.