Cel mai mare producator de cupru din Romania Cuprom SA ar putea renunta la preluarea complexului RTB Bor din Serbia daca autoritatea pentru privatizare nu rezolva problemele aparute in relatia cu sindicatele

Cuprom ar putea renunta la sarbii de la RTB Bor "Daca Autoritatea pentru Privatizare din Serbia nu rezolva probleme aparute in relatia cu sindicatele vom renunta la preluarea RTB Bor", a declarat pentru NewsIn presedintele companiei, Horia Simu. "Suntem opriti in misiunea noastra de unul dintre sindicate, care recent ne-a blocat accesul la inventar, iar in aceste conditii nu putem risca o investitie de sute de milioane de dolari. Noi am semnat un protocol cu sindicatele in care le-am acceptat majoritatea conditiilor, dar se pare ca acest act nu e destul de puternic. Ca sa avem o garantie, va trebui sa semnam contractul colectiv de munca" a mai spus presedintele Cuprom.

Cuprom SA Romania a semnat la inceputul lunii martie contractul de preluare al firmei sarbesti Rudarsko Topionicarski Basen Bor (RTB Bor) pentru care va plati 400 milioane dolari, urmand ca pretul final, in care este inclus transferul licentelor miniere sa fie stabilit dupa evaluare. Valoarea totala a efortului financiar va atinge aproximativ 600 milioane dolari (preluarea combinatului si investitii in valoare de 200 milioane dolari), pentru care Cuprom a contractat un credit sindicalizat pe opt ani de la Merrill Lynch si Deutsche Bank.

Conducerea Cuprom spera ca in circa 3-4 ani sa intre pe profit in Serbia, investitia din aceasta tara urmand a fi recuperata in 8-10 ani. Cuprom Romania urmeaza sa preia minele de cupru subterane si de suprafata din Bor, o mina de suprafata din Majdanpek si o unitate de topire si rafinare a cuprului.

Contractul prevede achizitionarea de catre Cuprom a activelor fixe si activelor curente precum si transferul licentelor miniere detinute de companiile privatizate. Pretul care va fi platit pentru activele fixe este de 400 milioane dolari urmand ca pretul final pentru activele curente sa fie stabilit pe baza evaluarii la momentul preluarii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.