Romania, cea mai mare piata din regiune pentru Porsche Holding Grupul financiar Porsche, unul dintre jucatorii locali specializati pe finantari auto, a inregistrat anul trecut un profit de 9,5 milioane euro, in crestere cu 57% fata de nivelul inregistrat in 2005.

Cele patru divizii ale Grupului Financiar Porsche, leasing, banca, broker de asigurare si management de flote, au realizat o cifra de afaceri de 58,6 milioane de euro, in crestere cu 43%.

"Rezultatele grupului in 2006 ne-au depasit asteptarile. Am reusit sa finantam aproximativ una din doua masini importate de catre Porsche Romania si sa asiguram aproape toate masinile prin intermediul companiei noastre specializate", a afirmat directorul executiv al grupului financiar Porsche Romania, Peter Demmer.

Porsche Leasing este un actor semnificativ pe piata finantarilor de autovehicule, cu un portofoliu de peste 44.000 de contracte de leasing in derulare in 2006. Porsche Leasing a inregistrat un profit net de 29 milioane lei in 2006, iar cifra de afaceri a crescut cu 34% si a atins 176,7 milioane lei la sfarsitul anului trecut.