In schimb, romanii care isi cauta locuinta in blocurile vechi cumpara cu predilectie doua camere

Conceptul celor doua Romanii isi gaseste aplicare chiar si in lumea afacerilor imobiliare. Exista o falie evidenta care separa pe cei care sunt in fata deciziei de a achizitiona o casa. De o parte, cei care cumpara un apartament intr-un imobil recent construit, iar de cealalta, o masa considerabil mai numeroasa care poate aspira doar la o casa intr-un bloc vechi.

Datele din piata arata ca primii opteaza cel mai frecvent pentru trei camere, pentru care platesc pana la 300.000 de euro, in timp ce marea majoritate a celor care cauta o locuinta intr-un imobil vechi cumpara doua camere, pentru care nu vor sa plateasca mai mult de 100.000 de euro.

Valentin Tanase, vicepresedintele proiectului Vitan Platinum Towers, confirma aceasta idee si spune ca apartamentele cu trei camere sunt cele mai cautate de clienti. Primele doua turnuri Vitan Platinum vor fi date in folosinta la sfarsitul anului urmator, iar peste 80% din oferta a fost deja epuizata.
Duplexul si penthouse-ul au cei mai putini clienti

Andreea Andrei, directorul de marketing al companiei Esop Consulting, exprima o opinie mai nuantata. "Cel mai bine se vand apartamentele noi cu trei camere, cu suprafete cuprinse intre 100 si 120 de metri patrati", este de parere specialistul Esop, care semnaleaza in acelasi timp si importanta deosebita a criteriului acces facil catre centrul orasului.

Ea arata ca aceasta categorie de clienti plateste pentru aceste suprafete intre 250.000 si 300.000 de euro pentru un apartament in zona de nord si intre 150.000 si 200.000 de euro pentru unul similar, situat central.

Adrian Dumitru, director de vanzari in cadrul agentiei Neocasa, arata ca si pe categoria proiectelor de lux, cum este Emerald Residence, la mare cautare sunt apartamentele clasice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.