Oamenii de afaceri straini investesc din ce in ce mai mult in sectorul imobiliar romanesc, este concluzia unui studiu realizat de compania de consultanta DTZ Echinox.
Desi se construiesc cladiri de birouri peste tot in Bucuresti, suntem in urma celorlalte capitale in privinta suprafetei totale. La sfarsitul anului trecut, stocul de spatii din categoria A si B depasea 680.000 mp, fata de 2,56 milioane mp in Varsovia si 1,72 milioane mp in Budapesta. Anul acesta, suprafata totala va creste pana la 930.000 mp, prin inaugurarea unor centre de afaceri ca Dorobanti Office Building, Baneasa Airport Tower, Victoria Park, Baneasa Business&Technology Park si Tower City International.

Studiul DTZ Echinox arata ca piata romaneasca a atras in 2006 aproximativ 800 milioane euro - mai ales pe segmentul cladirilor de birouri, iar in 2007 sunt asteptate tranzactii la un nivel mult mai mare. O buna parte a dezvoltarilor imobiliare se vor face, ca si anul trecut, in afara Bucurestiului.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.