Dorinta autoritatilor de a proteja clientii de teparii caselor de schimb valutar se poate intoarce impotriva tuturor firmelor care schimba bani.

Acestea reclama faptul ca noul ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), prin care fiecare client trebuie sa semneze inainte de incheierea tranzactiei un formular de acceptare a acesteia, le ingreuneaza activitatea.

Cea mai grava urmare a acestei masuri va fi, in opinia proprietarilor caselor de schimb, pierderea clientilor care, pentru a evita cozile din fata ghiseului, vor prefera sa schimbe banii la automatele de schimb valutar (ASV).

Aceste aparate sunt situate in incinta bancilor, dar si la unele exchange-uri si pentru a schimba bani nu sunt necesare acte sau semnaturi.

Consiliul Concurentei nu are inca o opinie in aceasta chestiune, fiind in stadiul culegerii de informatii pentru a analiza implicatiile ordinului ANPC asupra pietei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.