O parte dintre fir-mele din industria alimentara vor plati controalele ANSV. Verificarile se fac lunar si dureaza intre o ora si opt ore.
Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara (ANSV) va incasa anul acesta in jur de 22 de milioane de lei din controalele pe care le va efectua la unitatile din industria alimentara non-animala. Un nou ordin al ANSV stabileste ca pentru fiecare ora de verificari ale inspectorilor sanitar-veterinari, patronii de berarii, fabrici de uleiuri vegetale, ai unitatilor de morarit si panificatie sa platesca 50 de lei. In tara sint in jur de 13.500 de unitati, iar controalele sint efectuate lunar si dureaza intre o ora si opt ore.

Ordinul ANSV prevede ca cele mai scurte controale, de o ora, vizeaza unitatile de morarit si panificatie cu o capacitate de productie mai mica de 1.800 de tone pe an, fabricile de ape minerale care produc anual mai putin de 20.000 de tone si miniberariile (sub 3.000 de hectolitri pe an).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.