Agentia Nationala de Administrare Fiscala se poate baza doar pe 10-15% din personalul de control pentru actiuni de inspectie fiscala pentru ca restul angajatilor sunt implicati in actiuni solicitate de catre parchete, DNA si politie, a afirmat presedintele interimar al ANAF, Daniel Chitoiu.

"Avem o capacitate de control redusa pentru ca 70-75% se ocupa de rambursare de TVA, controale la
dispozitia parchetelor, DNA si politiei. Nu putem sa stabilim ca intr-o saptamana facem control, de exemplu in domeniul constructiilor, pentru ca nu ne putem baza pe tot aparatul de control, ci numai pe 10-15%", a declarat, pentru NewsIn, Daniel Chitoiu.

Din aceste considerente, presedintele interimar al ANAF a cerut Ministerului Finantelor o suplimentare de personal cu 2.000 de posturi. Masura a fost aprobata de catre guvern, saptamana trecuta. Numarul de angajati in structurile de control ar putea fi marit, din nou, in functie de rezultatele pe care le va obtine ANAF dupa ce va incadra cele 2.000 de persoane pentru care a obtinut acceptul guvernului.

"Intentionam ca cel putin un sfert dintre noii angajati sa fie absolventi de facultate, studii economice si juridice, pentru ca gradul de integrare al tinerilor este de 90%, in timp ce oamenii cu experienta se adapteaza mai greu, in jur de 50%", a explicat Chitoiu. Un alt motiv pentru care seful Fiscului spune ca tinerii sunt preferati este reformarea sistemului. "Vreau sa improspatam personalul si sa le schimb naravurile, ca cei tineri sa nu ia naravurile de la cei vechi", a mai afirmat Chitoiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.