Solicitanti eligibili pentru a accesa creditele destinate parteneriatelor pot fi atat companiile private, cat si cele din sectorul public, chiar si institutii financiare.

in categoria activitatilor eligibile pot intra: achizitionarea de masini, echipamente, constructii de cladiri (inclusiv achizitionarea terenului aferent) si orice alte obiective de investitii.

Solicitantii - organizati in consortiu - trebuie sa dovedeasca faptul ca realizeaza in total o cifra de afaceri de cel putin 500.000 de euro, inregistrata in exercitiul financiar precedent.

Creditul este accesibil numai in RON, iar suma ce poate fi imprumutata este variabila, ajustata in functie de tipul investitiei astfel finantate.

Perioada de creditare este de maximum 15 ani, dar nu poate fi mai scurta de trei ani, iar rambursarea se va efectua in rate trimestriale egale, dupa perioada de gratie (daca aceasta este cazul sa se acorde). Dobanda perceputa este fixa in primul an si variabila incepand din al doilea an, pana la scadenta facilitatii.