Investitorii de pe piata de capital continua sa tranzactioneze cu prudenta si asteapta ca situatia politica sa se calmeze, pentru a intra mai puternic in piata.

Intre timp, investitorii straini sunt din ce in ce mai putin activi in piata, in timp ce romanii se muta la Rasdaq in cautarea unor randamente mai bune. Valoarea tranzactiilor realizate ieri la BVB a ajuns la 33,40 milioane lei, in timp ce la Rasdaq rulajele au totalizat 16,28 milioane lei. "Strainii sunt in general atenti la BVB, la Rasdaq intrand mai putin. Totusi, in ultima luna au fost destul de activi si pe Rasdaq, pentru ca emitentii lichizi de la BVB au trecut printr-o perioada slaba", a declarat Octavian Molnar, directorul IFB Finwest.

Condmag si Dafora au dominat Rasdaq

Cele mai active titluri de la Rasdaq au fost Condmag si Dafora, cu tranzactii in valoare de 3,86 milioane lei si respectiv 2,9 milioane lei. Actiunile Condmag au avut un avans de 2,24%, in timp ce Dafora s-a apreciat cu 1,11%.
Indicele Rasdaq-C a crescut ieri cu 5,85%, fata de o crestere de numai 1,3% pentru indicele BET-C. Indicele RAQ-I s-a apreciat cu 0,69%, fata de sedinta de vineri, in timp ce BET a avut un avans de 0,76%.

Rompetrol avanseaza

Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta s-au apreciat ieri cu 5,64%, pe fondul unor tranzactii in valoare de 2,42 milioane de lei. "Cresterea de pe Rompetrol se datoreaza asteptarilor pozitive privind rezultatele trimestriale. Dar si faptului ca principalul partizan al atacarii lui Patriciu si-a pierdut din putere", a spus Molnar. Cotatia actiunilor Petrom a stagnat la 0,57 lei, iar valoarea tranzactiilor a fost de 672.717 lei.

Indicele BET-FI, care arata evolutia celor cinci SIF, a avut o sedinta de stagnare, inchizand la 58.100,15 puncte. Valoarea schimburilor incheiate cu actiunile SIF a fost de 14,6 mil. si a reprezentat 43,86% din rulajul pietei.
SIF Oltenia, cu tranzactii de 5,23 milioane lei, s-a apreciat cu 0,64%, in timp ce cotatia SIF Moldova a stagnat la 2,86 lei, pe fondul unor rulaje in valoare de 3,13 mil. lei.
Tranzactiile cu titlurile Bancii Transilvania au atins 2,1 mil. lei, iar actiunile au crescut cu 0,96%. Actiunile BRD s-au apreciat cu 0,48%, pe fondul unor tranzactii de 281.654 lei. In sedinta de ieri a fost incheiata o tranzactie speciala cu titlurile BRD in valoare de 7,5 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.