National Bank of Greece urmareste dublarea cotei de piata a Bancii Romanesti, a numarului de unitati deschise in Romania pana in 2009 si obtinerea a peste jumatate din profitul total al grupului elen din afara Greciei in urmatorii ani

Dupa ratarea CEC, grecii de la NBG vor 5% din piata bancara autohtona "Planul pentru Romania este unul de crestere organica si nici nu poate fi altfel. Orice achizitie va fi un eveniment secundar", a declarat vicepresedintele National Bank of Greece, Ionannis Pechlivanidis. Grupul nu isi propune sa creasca prin achizitii, a mai spus vicepresedintele NBG.

Pe de alta parte, planul de extindere al NBG pentru Banca Romaneasca prevede cresterea numarului de unitati deschise in Romania pana in 2009 la aproximativ 190, de la 76 de sucursale si agentii, cate avea banca la sfarsitul anului 2006. Potrivit reprezentantilor NBG, dezvoltarea va permite cresterea cotei de piata a Bancii Romanesti.

"Ne vom orienta in special pe cresterea organica si vom urmari mai putin marirea profiturilor", a mai spus Pechlivanidis, care a adaugat ca in anii urmatori profitul Bancii Romanesti va creste intr-un ritm mai lent fata de cel inregistrat in 2006.

Banca Romaneasca avea active de 3,56 miliarde lei (1,05 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 2,07% la sfarsitul anului trecut, fiind pe locul al 12-lea in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale. Afacerea din Romania a National Bank of Greece (NBG) a inregistrat anul trecut un profit brut de 13,2 milioane euro, mai mult decat triplu fata de rezultatul anului trecut, pe fondul cresterii cu 30% a veniturilor, pana la 51,1 milioane euro.

Concentrare pe mediul urban

Referitor la strategia de dezvoltare a bancii, directorul general al Bancii Romanesti, Andreas Maragkoudakis a spus ca aceasta este si va continua sa fie agresiva, din moment ce exista inca o mare parte a populatiei care nu beneficiaza de servicii bancare. Maragkoudakis a confirmat ca extinderea bancii vizeaza mediul urban. Potrivit acestuia, tinta pentru extindere a BR este reprezentata de orasele cu o populatie de peste 50.000 de locuitori.

Dupa ratarea CEC, grecii de la NBG vor 5% din piata bancara autohtonaPe de alta parte, mediul rural este greu de tintit, a completat vicepresedintele NBG. "Investitia ar fi semnificativa si, mai ales, ar lua foarte mult timp. Extinderea pentru mediul rural e imposibila fara o retea de distributie dezvoltata precum cea a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC)", a mai spus Pechlivanidis potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.