De la 1 mai vor intra in vigoare noile norme privind acordarea finantarilor din bugetul Uniunii Europene, prin care formalitatile adiministrative vor fi simplificate.
Microintreprinderile si organizatiile nonguvernamentale vor avea mai putine etape de parcurs in cazul obtinerii subventiilor in cuantum de maxim 25.000 de euro, iar cercetatorii vor putea obtine bani si individual.

In cazul granturilor, cererile de finantare vor fi depuse direct la Comisia Europeana sau la agentia care se ocupa de gestionarea fondurilor destinate unui anumit sector. De programele finantate prin Fonduri Structurale se vor ocupa in continuare institutiile locale si regionale desemnate, in timp ce banii pentru intreprinderile mici si mijlocii vor fi gestionati prin intermediul bancilor si al altor institutii financiare. Noile reguli pot fi consultate pe pagina de internet a Uniunii Europene, in sectiunea buget.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.