Sistemele electronice instalate cu ocazia aderarii vor intra in actiune pe 25 aprilie, cind Fiscul va verifica toate tranzactiile purtatoare de TVA.

Firmele si persoanele fizice care efectueaza livrari si achizitii intracomunitare trebuie sa completeze si sa depuna declaratia recapitulativa privind TVA in primul trimestru, pina pe 25 aprilie, conform unor instructiuni publicate ieri de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

"Pe 25 aprilie centralizam toate operatiunile intracomunitare pe baza declaratiilor recapitulative depuse de firme. Apoi le vom confrunta cu datele din tarile cu care au avut relatii comerciale, cu ajutorul sistemului VIES de urmarire a tranzactiilor cu TVA. Toate firmele ale caror declaratii nu coincid cu datele strinse de la statele UE vor fi controlate", a avertizat miercuri, Bogdan Hutuca, vicepresedinte al Agentiei Fiscale.

Declaratia se completeaza numai de catre persoanele inregistrate ca platitori de TVA care au realizat in primul trimestru livrari si/sau achizitii intracomunitare de marfuri. Declaratia recapitulativa se depune, in format electronic, la registratura organului fiscal, la posta, prin scrisoare recomandata, pe pagina de web a Ministerului Finantelor sau prin Sistemul Electronic National (e-guvernare).

Formatul electronic al declaratiei recapitulative se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor. Acesta poate fi luat, gratuit, la unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe serverul de web al Ministerului Finantelor Publice, la adresa www.mfinante.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.