Pana in toamna, combinatul galatean are obligatia sa realizeze un plan de masuri insumand mai multe proiecte investitionale in protectia mediului inconjurator, cu termene clare de finalizare. Prin intermediul acestor investitii, combinatul Arcelor Mittal Galati trebuie sa se alinieze la standardele europene in domeniul poluarii pana in 2014.

"Planul de masuri este legat de faptul ca, pana in 2014, combinatul trebuie sa ajunga sa polueze in limitele stabilite de Uniunea Europeana. Angajamentul nostru este sa atingem acest standard cu sase luni mai devreme, adica la jumatatea anului 2013", a declarat, citat de NewsIn, purtatorul de cuvant al companiei, Dorian Dumitrescu.

Potrivit aceleiasi surse, programul investitional este in lucru si cuprinde deja foarte multe proiecte pe linie de mediu. Documentatia trebuie prezentata, pana la data de 30 octombrie 2007, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), in vederea obtinerii autorizatiei integrate de mediu. in caz contrar, ANPM va fi obligata sa inchida compania.

"Data de 30 octombrie nu este negociabila", a declarat, joi, prefectul judetului Galati, Mihai Capra. Acesta a precizat ca ANPM si-a exprimat disponibilitatea de a delega la Galati cativa specialisti in domeniul protectiei mediului in siderurgie, care sa ajute compania galateana sa-si duca la indeplinire sarcina. "Conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a dat asigurari ca, daca va fi necesar, va acorda asistenta combinatului Arcelor Mittal Galati", a afirmat prefectul.