Piata romanesca a fortei de munca este una foarte dinamica, iar companiile ar trebui sa le ofere studentilor burse de studii care sa-i motiveze si sa-si recruteze viitorii angajati de pe bancile facultatilor, sunt de parere specialistii in resurse umane

Firmele ar trebui sa-si recruteze angajatii de pe bancile scolii Reuniti la un seminar despre evolutia pietei muncii din Romania, specialistii in resurse umane(HR) de la mai multe companii cunoscute au explicat ca in Romania se poate vorbi in prezent de un deficit de forta de munca in anumite domenii, iar departamentele de specialitate ar trebui sa joace un rol mai important decat pana acum in recrutarea si mentinerea angajatilor.

Potrivit reprezentantului biroului de resurse umane al Grupului Rompetrol, Camelia Cringus, serviciile de HR din cadrul companiilor ar trebui sa devina o parte importanta a afacerii, pentru ca prin intermediul acestor servicii se aduce capital uman care aduce profit.

"De multe ori, cand companiile au probleme financiare, primul lucru pe care-l fac este sa restructureze din personal, negandindu-se ca acel personal este cel care aduce profitul. Cand se taie bugete, cel pentru HR este primul care cade. Important este ca functia de HR sa devina parte din afacere, pentru ca fara personal uman capabil nu se poate face o afacere", a spus Camelia Cringus, citata de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.