De la 1 ianuarie 2006 vor fi eliminate o serie de scutiri de la plata TVA, conform calendarului de armonizare din Capitolul 10 privind impozitarea al Documentului de pozitie.

Totodata, vor fi introduse regimuri speciale de TVA pentru aurul de investitii, gospodariile agricole individuale, bunurile de colectii si de arta si pentru turism, se arata in Programul Economic de Preaderare (PEP).

Proiectul legii armonizate a TVA cu Directiva 77/388/CEE va fi elaborat in 2005 si va cuprinde prevederile aplicabile schimburilor intracomunitare, incepind cu data aderarii. In septembrie si octombrie 2005, vor fi instruiti 200 de inspectori fiscali pentru aplicarea prevederilor legii armonizate.

In plus, legislatia nationala va fi armonizata cu aplicabilitate de la data aderarii si cu Directivele a 8-a si a 13-a a CEE, care vor contine metodele si procedurile de restituire a TVA pentru cumpararile efectuate din Romania de persoane impozabile, stabilite in Comunitate si in alte tari.

Conform PEP, anul 2006 va fi dedicat unor ample actiuni de popularizare a prevederilor aplicabile schimburilor intre tarile comunitare, astfel incat toti agentii economici sa-si poata desfasura in bune conditii activitatea si sa nu se inregistreze sincope din cauza necunoasterii mecanismelor care se vor aplica in relatia cu celelate state ale Uniunii Europene.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.