Sirbu, Voiculescu si elvetienii de la Ringier conduc topul banilor din media autohtone.

Sirbu, Voiculescu si Ringier au cistigat anul trecut zeci de milioane de euro din televiziunile si ziarele romanesti.

Marile trusturi de media din Romania si-au facut bilantul pe anul trecut: Adrian Sirbu si americanii de la CME conduc topul cu o cifra de afaceri de 111 milioane de euro, doar pentru televiziuni si radiouri, rivalii din Baneasa se mindresc cu 61 de milioane de euro cistigati de pe urma micului ecran, iar elvetienii de la Ringier au anuntat ieri venituri de 62 de milioane de euro din ziare.

Ringier vrea bani si din tv

Elvetienii au marcat anul trecut o cifra de afaceri cu 20% mai mare fata de 2005, in timp ce profitul net in Romania al companiei elvetiene a fost de 8,5 milioane de euro. Cea mai mare parte a cifrei de afaceri, 70%, a venit din partea diviziei de ziare, din care fac parte "Libertatea", "Evenimentul zilei", "Pro Sport" si "Compact", restul de 21 de procente fiind culese de la reviste. O data cu achizitia a 25% din Kanal D, detinut de trustul turcesc Dogan, Ringier se asteapta la venituri consistente si din televiziune.

"Pentru publicitatea din Romania, media inseamna in primul rind televiziune", a declarat Alexander Theobald, General Manager Ringier Romania, in cadrul conferintei de presa de ieri. De altfel, 61 de milioane de euro au fost veniturile televiziunilor lui Voiculescu, anul trecut, potrivit oficialilor din Baneasa. Antena 1 a avut 55 de milioane de euro pe 2006, Antena 3 a adus 5 milioane, iar ultimul venit in trustul Intact, Euforia Lifestyle TV, a adunat inca un milion de euro. Banii rivalului din Pache Protopopescu au fost mai greu de calculat.

Per total, americanii de la CME, care controleaza PRO TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Pro FM si InfoPro, au avut anul trecut in Romania venituri nete de 111 milioane de euro, cu 41% mai mult fata de anul trecut, dintre care 49 de milioane de euro a fost profitul brut, cu 50% mai mult decit in 2005.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.