"Primele doua statii Rompetrol din Franta vor fi lansate intre 17 si 20 aprilie. Acestea sunt amplasate pe autostrada Toulouse - Narbone, langa Carcasone", a declarat Dinu Patriciu.

Potrivit acestuia, urmatoarea benzinarie Rompetrol din sudul Frantei va fi cea de la Saint-Etienne, care va fi lansata in cursul lunii mai. "Odata cu statia de la Saint-Etienne, vom lansa, in premiera pe piata din sudul Frantei, un nou produs. Este vorba de carburantul ecologic E85, care contine 85% etanol si 15% benzina", a spus Patriciu.

Presedintele Rompetrol a adaugat ca restul benzinariilor Dyneff, cu exceptia celor din mediul rural, vor fi transformate sub marca Rompetrol pana in luna septembrie. "Avem insa un proces de construire continua si vom participa la licitatii pentru alte amplasamente pe autostrazi", a explicat Patriciu.

In privinta costurilor acestui proces, Patriciu a aratat ca o benzinarie amplasata pe autostrada poate costa chiar si in jur de patru-cinci milioane de dolari. "Pentru intregul proces de transformare a statiilor Dyneff am alocat 25 de milioane de dolari, care vor fi cheltuiti in acest an", a precizat Patriciu.