Importatorii vor plati din nou TVA in vama Firmele care deruleaza importuri (din tari non-UE, n.r.) vor plati, din nou,TVA aferent in vama, iar cele care deruleaza operatiuni intracomunitare vor depune o garantie in vama a TVA, potrivit unei propuneri a Finantelor, ca urmare a diminuarii incasarilor bugetare si a cresterii evaziunii fiscale.
"Ministerul Finantelor Publice propune aceasta masura pe baza informatiile furnizate de Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala intrucat, modificarea de la 1 ianuarie 2007 a Codului Fiscal, care a eliminat sistemul de plata la vama a TVA pentru importurile din statele non-UE a dus la cresterea evaziunii fiscale, intrucat aceasta masura de relaxare fiscala a fost exploatata de unii importatori in interes propriu si in defavoarea bugetului de stat, situatie ce impune luarea unor masuri urgente", se arata intr-un comunicat al Finantelor citat de NewsIn.

Conform prezentarilor Finantelor, incasarile pe primele 16 zile din luna februarie au inregistrat scaderi drastice, in special la capitolul TVA, totalul veniturilor fiind jumatate din estimarile pentru aceasta perioada. Guvernul a estimat un deficit bugetar pentru 2007 de 2,8% din PIB.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.