Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) preconizeaza ca in acest an piata de leasing ar putea depasi doua miliarde de euro, avand in vedere cresterea volumului de operatiuni de leasing in domeniul imobiliar, informeaza Rompres.

"Ca perspectiva pentru anul 2005, ne asteptam ca piata de leasing din Romania, cu un potential apreciat la 4-5 miliarde de euro, sa capete o si mai mare dezvoltare, depasind doua miliarde de euro, mai ales daca tinem seama de cresterea volumului de operatiuni de leasing in domeniul imobiliar, care in prezent se ridica la aproximativ 1,8 la suta din volumul contractelor de leasing", a declarat consilierul ASLR, Ioan Ban.

"Am constatat, cu deosebita satisfactie ca din produsele oferite de societatile de asigurari, cele mai mari cresteri au fost obtinute prin asigurarile legate de leasing. Contractele de leasing prevad obligativitatea asigurarii bunurilor puse in leasing, atat asigurari CASCO si RCA pentru auto, cat si asigurarea impotriva insolvabilitatii utilizatorului", a adaugat Ioan Ban.

In Romania, asigurarile pentru autovehicule, incluzand si politele de tip carte verde, reprezinta 35-40% din volumul primelor brute subscrise de companiile de asigurare. Conform datelor publicate de APIA, la sfarsitul anului trecut, cea mai mare parte din autovehiculele vandute au fost prin leasing.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.