Companiile de cercetare autohtone vor avea un competitor de temut. Cel mai important jucator la nivel mondial vine in Romania.
Profitind de competitivitatea mai mare dintre firme, compania Research International, liderul mondial pe piata cercetarilor de marketing ad-hoc (cercetarea realizata pentru o problema specifica semnalata de client vizeaza indeplinirea unui obiectiv precis si se realizeza o singura data, nefiind necesara o repetare ulterioara), a decis sa isi deschida un birou si in Romania. Miza?

Impunerea pe o piata cu un ritm foarte alert de crestere, estimata de companie la aproximativ 35 de milioane de euro, in 2009. Aceasta in conditiile in care, in 2005, valoarea cercetarilor de marketing s-a cifrat la 19,5 milioane de euro, cu 26% peste nivelul din anul anterior. "Piata din Europa Centrala si de Est ofera oportunitati foarte mari si genereaza interes din ce in ce mai mare pentru aceasta zona din partea companiilor multinationale din industrii diferite si implicit pentru firmele de cercetare de piata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.