Compania Electrica a cumparat energie de la Grivco, Ennet Grup si Ezpada, de pe bursa.
Distribuitorul de energie Electrica a finalizat contractarea de energie electrica pentru consumatorii eligibili proprii si ai filialelor, a anuntat ieri compania. Trei dintre firmele cu care Electrica a incheiat intelegeri, prin intermediul platformei bursiere OPCOM, fac parte din categoria "baietilor destepti". Astfel, distribuitorul de energie a cumparat marti curent de la traderii privati Grivco, Ennet Grup si Ezpada, in timp ce ieri a incheiat alte intelegeri cu doua dintre cele trei companii mentionate mai sus. Electrica va achizitiona, in perioada 1-30 aprilie 2007, cite 21.600 MWh de la Ennet si Ezpada pentru 165,5 lei si respectiv 162,9 lei pe MWh, preturi care se inscriu in media celor practicate pe bursa.

In perioada 1 mai-30 iunie, Electrica va mai achizitiona energie si de la Grivco pentru 168 de lei/MWh. Contactati de "Cotidianul", reprezentantii Grivco au spus ca au achizitionat cantitatea vinduta catre Electrica din Bulgaria. Reprezentantii Ennet Grup si Ezpada nu au dorit sa precizeze provenienta energiei vindute catre Electrica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.