Profitul CNPR in 2006 - 14 milioane euro

Compania Nationala Posta Romana mizeaza anul acesta pe o cifra de afaceri de peste 300 de milioane de euro, suma mai mare cu 40 de milioane de euro, fata de cat a inregistrat anul trecut. Potrivit directorului general al institutiei, Dan Mihai Toader, Posta a realizat anul trecut un profit estimat la 14 milioane de euro, in conditiile in care, pentru anul 2005, profitul acumulat de liderul in retail financiar s-a situat la 12 milioane euro. De asemenea, veniturile din exploatare obtinute de companie s-au ridicat anul trecut la 841,8 milione de lei, iar cea mai mare parte a profitului - 33,7 milioane lei - a fost generata de rezultatul activitatii de exploatare, a afirmat Toader.

5 mari proiecte

CNPR a prezentat, totodata, principalele proiecte pe care compania le va derula anul acesta. Este vorba despre obtinerea unui credit BERD pentru construirea unui centru de tranzit postal in Bucuresti si pentru tehnologizarea celui din Cluj. Investitia totala se ridica la 60 de milioane de euro, din care 50 de milioane vor fi acoperite de institutia bancara europeana. Ca o noutate, suma obtinuta de la BERD va reprezenta prima creditare a bancii acordata fara garantii guvernamentale. Un alt proiect prevazut pentru acest an consta in implementarea incasarii electronice a contravalorii facturilor la utilitati, telefonie, taxe etc. Implementarea serviciilor de posta hibride in toata tara prin infiintarea a noua centre de posta hibrida in tot atatea orase resedinta de judet reprezinta, de asemenea, unul dintre proiectele CNPR pentru anul in curs.

Nu in ultimul rand, Posta Romana intentioneaza sa devina un centru de tranzit intre tarile din est si cele membre UE. In acest sens, se urmareste incheierea unor conventii bilaterale cu administratiile postale din tarile vecine, extracomunitare. Totodata, CNPR va continua extinderea retelei de oficii postale. Numai in Capitala vor fi deschise, pana la finele acestui an, opt noi subunitati postale, dintre care trei vor fi amplasate in tot atatea mari parcuri de afaceri bucurestene.

Nou sediu de 10 milioane de euro

Posta Romana a inaugurat ieri noul sediu in care a investit 10 milioane euro, cladire cu o suprafata desfasurata de aproape 10.000 metri patrati si in care vor lucra peste 500 de oameni, au anuntat joi reprezentantii societatii.
Licitatia pentru finalizarea lucrarii din bulevardul Dacia a fost castigata in urma cu doi ani de Petromservice SA, pentru patru milioane euro. Executarea lucrarilor a fost achitata prin cedarea catre Petromservice a fostului sediu pe care Posta Romana il avea in Splaiul Unirii, evaluat la 3,5 milioane euro.

Compania de servicii postale a mai platit trei milioane dolari pentru achizitionarea, in luna decembrie 2001, a structurii de rezistenta a cladirii din bulevardul Dacia, structura care apartinuse firmei A&A Development si Federatiei Comunitatii Evreiesti din Romania. Posta Romana a adaugat inca un etaj cladirii pe care a cumparat-o in faza de suprastructura, iar restul cheltuielilor, pana la 10 milioane euro, au fost destinate amenajarilor. Noul sediu central al Postei Romane e dezvoltat pe o structura cu parter, mezanin, 10 etaje si doua subsoluri si va gazdui si Directia Regionala de Posta Bucuresti, institutie care va parasi sediul din strada Matei Milo. Posta Romana e organizata in 10 directii regionale cu patru sucursale specializate: Directia de Posta Rapida, Fabrica de Timbre, Casa de Expeditii, Directia Servicii Financiare, precum si Muzeul National Filatelica. Compania Nationala Posta Romana are peste 35.000 de angajati, care-si desfasoara activitatea in 7.100 de oficii postale, grupate in 10 directii regionale. Actionarii firmei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.