Fondatorul RTC isi vinde o treime din afaceri Grupul RTC va finaliza vanzarea diviziei Mobishop pana la sfarsitul lui martie si intentioneaza sa vanda si diviziile TCE si SistecSB Sol unor companii multinationale, pentru a finanta atat listarea companiei la Bursa de Valori, cat si investitii pe pietele bursiere interne si externe. Practic, fondatorul RTC va vinde o treime din grup, luand in considerare ponderea veniturilor generate de cele trei companii in cifra de afaceri totala a grupului.

"Nu fac fata ritmului in care se dezvolta concurenta pe segmentul de distributie a cartelelor preplatite si incarcarii electronice asa ca voi vinde Mobishop", a declarat, citat de NewsIn, fondatorul RTC, Octavian Radu.

Grupul RTC a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 261 milioane euro, in crestere cu 12% fata de anul 2005, si un profit operational de 7,5 milioane euro.

Pentru 2007, oficialii RTC estimeaza un profit operational de peste 15 milioane euro si un profit inainte de impozitare de circa sapte milioane euro. RTC mizeaza in 2007 pe o crestere a cifrei de afaceri cu 14,9%, pana la 300 milioane euro.

"Ma indrept spre un alt concept de abordare a afacerilor din pozitia de investitor", a completat Radu. Fondatorul RTC renunta la divizii pentru a deveni "mai usor de digerat" ca si companie in vederea unei viitoare listari la bursa, probabil pana la sfarsitul anului viitor. Listarea are ca scop atragerea de capital care sa fie reinvestit in alte actiuni din piata.