Producatorii agricoli care se ocupa cu cresterea de sturioni, somn, salau si stiuca destinati consumului beneficiaza, incepand cu acest an, de subventii din partea statului cu o valoare cuprinsa intre 10.000 si 40.000 de lei pe kilogram, in functie de specie.

"Valoarea totala a subventiilor este de zece miliarde de lei, iar aceste ajutoare sunt acordate numai crescatorilor, nu si pescarilor, prin intermediul lor incercandu-se stimularea cresterii unor specii cu valoare economica ridicata", a declarat agentiei Mediafax Gheorghe Vacaru, consilier in cadrul Directiei de pescuit si acvacultura din Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Crescatorii de sturioni vor primi 40.000 de lei pe kilogram, cei de somn si salau vor beneficia de o subventie de 12.000 lei pe kilogram, iar crescatorii de stiuca, de 10.000 de lei pe kilogram. Pentru a putea beneficia de subventiile acordate din partea statului, producatorii din acvacultura trebuie sa livreze la unitatile de comercializare si procesare autorizate minimum 100 de kilograme dintr-una din speciile mentionate mai sus.

Totodata, livrarea trebuie sa se efectueze cu respectarea conditiilor privind ambalarea, etichetarea, gradul de prospetime si calibrajul. Cererea pentru acordarea subventiei poate fi depusa de cei interesati in termen de 30 de zile de la data efectuarii platii pentru pestele de consum livrat, impreuna cu o copie a licentei de acvacultura emisa de Ministerul Agriculturii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.