Cursul oficial afisat ieri de banca centrala, de 3,3388 lei/euro, reprezinta un maxim pentru moneda nationala din decembrie 2002 si marcheaza o depreciere a monedei europene cu 0,27% in raport cu leul fata de luni, ca urmare a lipsei de lichiditate de pe piata monetara, sustin bancherii
Leul doboara record dupa record in fata euro La deschiderea sedintei valutare de marti, un euro era tranzactionat cu 3,3320 lei, insa cursul a urcat in mai putin de o ora la 3,3300 lei/euro, ca urmare a profiturilor marcate de investitorii straini. Pana la mijlocul zilei, euro s-a stabilizat in jurul cursului de 3,34 lei, iar analistii se asteapta ca nivelul de tranzactionare sa se mentina intre 3,3400-3,3450 lei/euro pana la sfarsitul zilei, ca pe fondul temperarii aprecierii monedelor emergente.

"Maximul atins de leu fata de euro se datoreaza mai mult conjuncturii favorabile decat unor motive sustinute, motiv pentru care e putin probabil ca leul sa se mentina la acest nivel mai mult de cateva zile", a spus pentru NewsIn analistul Credit Europe Bank, Melania Hancila. Analistul a mai explicat ca ordinele de vanzare de valuta au venit in special pe fondul lipsei de lichiditate a unor banci.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.