Profitul brut al ING Bank Romania s-a injumatatit anul trecut la 35 de milioane de lei (10,4 milioane de euro), ca urmare a investitiilor pentru dezvoltare, au anuntat oficialii bancii. Veniturile totale ale bancii au crescut anul trecut cu 15%, la 305 milioane de lei (86,5 milioane euro), iar activele bancii au urcat cu 6,5%, la 7,22 miliarde de lei

Practic, caderea ING Bank de pe locul 4 pe 7 a fost cea mai zgomotoasa din topul bancilor dupa valoarea activelor la finele lui 2006.

"Ne-am concentrat pe dezvoltarea retelei de sucursale bancare pentru companii dar, mai ales, pe dezvoltarea retelei de retail banking si a ofertei de produse pentru populatie, asumandu-ne o scadere a profiturilor pe termen scurt", a spus directorul general al ING Bank Romania. "Bilantul bancii din 2006 reflecta volatilitatea pietei bancare din Romania", a adaugat Negritoiu.

Potrivit lui Negritoiu, nu este exclusa o reducere a profitului si pentru acest an luand in considerare dezvoltarea bancii programata pentru acest an si costurile generate de aceasta. In ceea ce priveste cota de piata, seful ING anticipeaza ca se va mentine in urmatorii ani intre 4% si 5 %.

ING Bank Romania este cea mai mare banca custode de pe piata romaneasca, detinand peste 70% din activele plasate in custodie de investitorii straini in Romania, a mentionat directorul general al institutiei. In plus, ING Bank este prima banca din Romania care ofera o gama completa de servicii bancare electronice (electronic banking).

Portofoliul de credite al ING a crescut anul trecut cu 38%, in timp ce depozitele au inregistrat o reducere de 24%. In 2006, aproximativ 14% din veniturile de 305 milioane lei ale sucursalei din Romania a grupului olandez ING au provenit din segmentul de retail, fata de mai putin de 10% in anul anterior.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.