Proiectele de infrastructura si cererea de locuinte mentin un ritm de crestere a acestui segment de peste 12%

Investitorii straini considera ca economia romaneasca are o serie de avantaje necesare dezvoltarii unei noi afaceri. Iar printre acestea se numara oportunitatile generate de adererea la Uniunea Europeana, mediul de afaceri favorabil cu impozite scazute pentru companii sau un cost redus al fortei de munca.

Mediul de afaceri din tara noastra s-a imbunatatit semnificativ pe parcursul ultimilor ani. Iar costul fortei de munca continua sa fie printre cele mai mici din Europa, in ciuda faptului ca salariile din tara noastra inregistreaza printre cele mai rapide ritmuri de crestere. Iar pozitia geografica a Romaniei reprezinta un avantaj net. Asa percep investitorii straini mediul economic din tara noastra.

Un studiu realizat de grupul UniCredit subliniaza faptul ca un numar tot mai mare de companii isi indreapta atentia catre tara noastra, decizia de mutare a activitatii fiind determinata de pozitia strategica a Romaniei. Fabio Mucci, economistul UniCredit, explica faptul ca, din tara noastra, investitorii pot intra si in alte piete din Europa de Est, cum ar fi Moldova sau Ucraina, unde prezenta locala poate fi riscanta din cauza incertitudinilor din mediul de afaceri.

Cele mai mari oportunitati de dezvoltare sunt in sectoarele legate de infrastructura. Astfel, principalul motor de crestere al sectorului constructiilor va fi dat de proiectele de infrastructura, care includ reabilitarea drumurilor, constructia de autostrazi, scoli si spitale, renovarea centrelor universitare. Totodata, un alt motor de crestere al sectorului de constructii vine din partea cererii pentru locuinte si pentru spatii de birouri. Nu in ultimul rand, expansiunea spatiilor comerciale planificata de marii jucatori internationali va contribui la dezvoltarea sectorului de constructii, analistii UniCredit estimand un ritm de crestere pentru acest segment de 12% in acest an si de 13% in 2008.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.