Dintre cele peste 10.000 de locuinte scoase la vanzare in cadrul targului imobiliar Timon, o singura oferta depaseste pragul milionului de euro. Care sunt motivele care ii fac pe proprietari sa ceara un asemenea pret?

Aceasta locuinta, care costa cam cat douazeci de garsoniere in cartierul Dristor, are o suprafata construita de aproximativ 350 de metri patrati si o curte de 1.000 de metri patrati. "La aceasta ora, in Romania nu exista locuinte de lux conform standardelor occidentale.

Noi nu vindem o casa intr-un ansamblu rezidential, fie ea si o vila cu douazeci de camere, ci un nou concept de spatiu de locuit", spune Eugen Chiracu, director executiv al Falcon Corporation, compania care dezvolta acest proiect. Piscina, sauna, jacuzzi, terase acoperite sau descoperite sunt doar cateva dintre caracteristicile casei de un milion de euro, la care se adauga un design de inspiratie japoneza. Dezvoltatorii spun ca, in locatia din apropierea Snagovului, vor sa construiasca circa 15 astfel de locuinte. "Costurile aferente acestei investitii se apropie de 10 milioane de euro", a precizat pentru Adevarul Eugen Chiracu. O alta caracteristica aparte a acestor case este si faptul ca 80% din peretii exteriori sunt din sticla, exceptia fiind peretii de la etaj ai dormitoarelor.

Pe piata exista si oferte de 4.000 de euro pe mp

O alta oferta notabila pe segmentul imobilelor de lux prezentata la Timon este si ansamblul Persepolis. Acesta este insa un proiect de 124 de apartamente, amplasat in zona parcului Herastrau. si in acest caz pretul unui metru patrat depaseste granita celor 2.000 de euro.