Persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale vor putea efectua orice activitate economica, potrivit unui proiect de lege elaborat de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.
"ANIMMC a initiat un proiect de lege pentru extinderea sferei activitatilor care pot fi exercitate ca persoana fizica autorizata sau ca asociatie familiala la toate activitatile economice codificate conform Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN", se arata intr-un comunicat al Agentiei. Institutia arata ca actele normative care reglementeaza autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale contin unele dispozitii echivoce si neclaritati cu privire la activitatile pentru care primariile pot emite autorizatii.

In prezent, persoanele fizice si asociatiile familiale se pot autoriza in baza Legii 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent si a Hotararii de Guvern care aproba normele de aplicare a legii. "Desi cadrul legal creat a avut ca obiect initial stimularea liberei initiative, aplicarea sa a fost si este neunitara la nivelul autoritatilor competente a aplica prevederile legale, respectiv primariile".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.