Cursul oficial afisat joi de banca centrala, de 3,3722 lei/euro, marcheaza o depreciere a monedei europene cu 0,26% in raport cu leul fata de ziua precedenta, ca efect al urcarii dobanzilor pe piata monetara, potrivit dealerilor
La deschiderea sedintei valutare de joi, un euro se tranzactiona cu 3,3720 - 3,3750 lei, putin sub nivelul de miercuri seara, insa leul s-a intarit pana la cotatii de sub 3,37 lei/euro, sustinut de vanzarile de valuta si de cresterea dobanzilor pe piata monetara interbancara. in jurul orei 14, un euro se tranzactiona cu 3,3650 - 3,3660 lei.

"Este un efect al cresterii dobanzilor la o zi pe piata monetara la peste 9%. In plus, Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a anuntat o noua emisiune de obligatiuni in lei, care da un semnal pozitiv pentru investitori", a declarat dealerul Bancii Transilvania Florin Bota, pentru NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.