Romania este prima tara din UE unde firmele sint obligate sa incheie o asigurare de risc social pentru administratori si manageri.

Printr-o lege adoptata la finele anului trecut statul obliga societatile comerciale sa incheie asigurari de raspundere civila pentru administratori si directori executivi. Este vorba despre o asigurare prin care compania se protejeaza impotriva riscurilor de frauda manageriala si management defectuos.

Actul normativ transforma Romania in singura tara membra a Uniunii Europene care obliga societatile sa incheie o astfel de asigurare. Mai mult, potrivit reprezentantilor a doua companii de asigurari, in Romania, numarul politelor de acest tip incheiate este destul de mic. "In acest moment, doar citiva asiguratori subscriu polite D&O in Romania", apreciaza Eduard Simionescu, manager in cadrul Marsh Romania.

Legea in sine are si ea probleme, fiind incompleta. "Legea nu distinge niste prevederi foarte clare", ne-a spus Miruna Suciu, partener al Musat si Asociatii. Pe de alta parte, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor considera ca piata este pregatita pentru a oferi produse de asigurare avantajoase. "Potrivit unei analize pe care am facut-o in urma cu trei saptamini, primele zece societati de asigurari, incepind cu Allianz-Tiriac si terminind cu Asitrans, au in portofoliu cel putin un produs de asigurare de raspundere sociala pentru manageri", ne-a declarat Tudor Balta, vicepresedintele CSA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.