Intr-un top al tarilor nou-intrate in Uniunea Europeana, Romania ocupa locul trei privind ritmul de crestere a constructiilor de birouri.

Potrivit directorului companiei imobiliare Willbrook Management International, Daiana Voicu, acest fapt se datoreaza pozitiei bune a tarii.

Conform reprezentantilor Willbrook, cererea de spatii de birouri din Romania este in continua crestere, iar acest lucru este reflectat si in piata. In prezent, majoritatea office-buildingurilor sunt deja ocupate de companii multinationale care activeaza mai ales in domeniile financiar-bancar, asigurari, consultanta, IT&C sau farmaceutic, iar spatiile noi care sunt asteptate pe piata in 2007 sunt deja acontate.

"Pretul mediu de vanzare a spatiilor de birouri de clasa A din Bucuresti este de 2.200 euro pe metru patrat, apropiat celui din Praga, unde media pretului de vanzare a spatiilor de birouri din centrul istoric al capitalei cehe este de 2.600 euro/metru patrat. In Romania chiriile in imobilele de birouri de clasa A se situeaza intre 16 si 19 euro/ metru patrat/luna, iar media suprafetelor inchiriate anual se situeaza intre 100.000 si 120.000 metri patrati", a declarat Daiana Voicu.

Pe primele doua pozitii in acest top se situeaza Cehia si Ungaria. Conform directorului Willbrook, Cehia este tara unde piata pentru office buildinguri a atins cel mai ridicat nivel de dezvoltare, cu 130.000 mp - 150.000 mp inchiriati pe an, la un pret mediu de 14-18 euro/mp/ luna. "Pietele imobiliare din Europa Centrala si de Est sunt dinamice si vor continua sa creasca in termeni de volum si oferta, mentinand cererea la un nivel inalt". Willbrook are in administrare un portofoliu international de 5,3 mld. euro si dezvolta in prezent in Romania investitii de peste 1,2 mld. euro. Willbrook are sediul central in Marea Britanie, filiale in 12 tari si este recunoscuta pe plan mondial pentru capacitatea sa de a atrage fonduri investitionale de prestigiu in proiectele sale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.