Prin program, vor fi sustinute, prin alocatii financiare nerambursabile, de maximum 50.000 euro, investitii realizate de beneficiarii eligibili, in procent de pana la 60% din valoarea proiectelor, la care se adauga un credit de 25% din contravaloarea totala, contributia intreprinzatorilor fiind de 15%.

"Prin realizarea unor protocoale cu mai multe institutii bancare, se are in vedere ca micii intreprinzatori sa aiba posibilitatea sa lucreze direct cu banca al caror clienti sunt deja, pentru acordarea creditului, care reprezinta 25% din contravaloarea totala a investitiei", a precizat presedintele ANIMMC, József Csáka, dupa o prima discutie intreprinsa, in acest sens, cu 20 de banci comerciale.
Spre deosebire de anii anteriori, cand componenta credit se acorda doar printr-o banca selectata prin licitatie, se doreste o flexibilizare a modalitatilor de finantare care sa asigure o transparenta totala asupra intregului proces de implementare a Programului.

In plus, se are in vedere si semnarea unui protocol intre bancile comerciale implicate, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si ANIMMC, preconizata pentru data de 27 martie 2007.
"In felul acesta, dorim sa reducem perioada de derulare a programului, intreprinzatorul obtinand creditul mai rapid", a mai precizat Csáka.