BRD: Am angajat 250 de persoane in primele doua luni din 2007 BRD-SocGen, al doilea jucator de pe piata, a anuntat ca in primele doua luni ale acestui an a angajat deja peste 250 persoane, banca depasind astfel cifra de 7500 de angajati, fiind incluse aici si filialele bancii. Aceasta evolutie spectaculoasa face din BRD unul dintre cei mai importanti angajatori de pe piata romaneasca, nu numai din sectorul bancar.

"Cresterea de efective se inscrie in limitele normale pentru BRD-ul din ultimii trei ani. Efortul nostru se concentreaza pe densificarea retelei si implicit a angajarii personalului aferent", a declarat pentru Wall-Street Florin Luca, Directorul de Resurse Umane al BRD.

Pentru acest an, oficialii bancii estimeaza acelasi ritm sustinut al recrutarii ca si in anii precedenti. Eforturile bancii vor fi concentrate si in acest an, ca si in cei precedenti, pe extinderea retelei teritoriale prin infiintarea a numeroase unitati de tip BRD Express, pariul Societe Generale in Romania. Dezvoltarea retelei de unitati este una dintre principalele axe strategice de dezvoltare a BRD-Groupe Société Générale. Banca a demarat in anul 2004 proiectul BRD Express, un program de densificare accelerata a retelei, bazat pe un nou concept de agentie bancara, caracterizat de proximitatea fata de clientela potentiala, simplitatea si rapiditatea operatiunilor.

"In principal sunt disponibile posturi de operatori de ghiseu si consilieri de clientela in cadrul acestor agentii. In afara de acestea, exista in permanenta nevoi punctuale in diverse meserii bancare, si ma refer aici la specialisti cu un grad ridicat de expertiza in domeniul bancar", enunta Florin Luca.

Potrivit specialistului in resurse umane al BRD, ritmul accelerat de crestere a bancilor existente, aparitia unor actori noi pe piata bancara si nevoia de a avea o prezenta activa intr-o piata atat de activa ca cea din Romania sunt cateva din motivele care conduc la fluctuatii de personal in mediul bancar.

"BRD resuseste sa pastreze turnover-ul la un nivel acceptabil in conditiile actuale atat de aspre de pe piata fortei de munca. Credem ca in aceste conditii, a avea o rata a demisiilor pe total banca mai mica de 3.5% este o performanta imbucuratoare pentru BRD", explica directorul de resurse umane al celui mai mare angajator din banking.