Ca in fiecare primavara, dupa afisarea rezultatelor financiare, companiile incep sa isi anunte dividendele aferente anului trecut. Dupa ce patru dintre cele cinci societati de investitii financiare au anuntat suma pe care intentioneaza sa o distribuie ca dividende, in cursul zilei de ieri, conducerea SIF Oltenia a anuntat suma pe care vrea sa o distribuie actionarilor sub forma de dividende.

Conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, SIF Oltenia va propune actionarilor distribuirea unui dividend brut in valoare de 0,07 lei pe actiune. Actionarii se vor intruni in Adunarea Generala a Actionarilor la data de 27 aprilie, la care pot participa toti actionarii care detin titluri emise de societate, pana la 14 martie 2007. Anul trecut, AGA SIF Oltenia a stabilit distribuirea catre actionari a unui dividend brut de 0,06 lei/actiune.

Societatea de Investitii Financiare Oltenia a anuntat un profit net pentru anul 2006 de 78,9 milioane lei, in crestere cu 44% fata de anul precedent.
Pentru jucatorii la bursa, acordarea de dividende este foarte importanta, aceasta aratand modul in care a mers compania in anul financiar care s-a incheiat.

Petrom promite dividende mai mari

Compania petroliera Petrom a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca anul acesta va acorda actionarilor dividende usor mai ridicate decat cele aferente anului precedent. "Credem ca avem un dividend usor mai ridicat in termeni absoluti. Decizia finala va fi luata de Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie 2007", a declarat directorul financiar al companiei, Reinhard Pichler.

Totodata, reprezentantii Petrom au declarat ca, in conformitate cu legea in vigoare, dividendele care revin statului vor intra in conturile AVAS.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a fost inregistrata ca actionar al Petrom in locul Ministerului Economiei si Comertului, cu o participatie de 30,862%.

Anul trecut, Petrom a acordat dividende de 738,4 milioane de lei, adica 0,013 lei/actiune. Valoarea alocata anul trecut pentru plata dividendelor a reprezentat 52,1% din profitul net al companiei pe 2005.

Cine a mai anuntat dividendele pe 2006

CA al SIF Banat-Crisana va propune actionarilor distribuirea de dividende din profitul net pe 2006, renuntand la ideea majorarii capitalului social prin capitalizarea profitului. Societatea propune actionarilor un dividend brut in valoare de 0,06 lei pe actiune, suma totala propusa de conducere fiind de 32,9 milioane lei.

SIF Transilvania si-a anuntat intentia de a distribui actiuni gratuite in contul profitului de anul trecut. SIF Moldova a propus actionarilor un dividend brut de 0,063 lei/actiune, ca si in 2006.

CA al casei de brokeraj Broker Cluj va propune actionarilor utilizarea profitului net pe 2006 pentru acordarea de actiuni gratuite in cadrul unei majorari de capital. Profitul companiei in 2006 a fost de 19,08 milioane lei, in crestere cu 52% fata de anul anterior.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.