Castigul salarial mediu nominal brut, inregistrat in prima luna a anului, a fost de 1232 lei (aproximativ 360 de euro), cu 16,8% mai mic fata de luna precedenta, informeaza INS.

Castigul salarial mediu nominal net s-a aflat pe acelasi trend descrescator, acesta situandu-se la nivelul de 918 lei (270 de euro), in scadere fata de luna precedenta cu 16,5 procente, mai exact cu 181 lei.

Reducerea veniturilor salariale din ianuarie a fost cauzata de politica abordata de majoritatea companiilor, de acordare, in ultima luna din an, a unor prime de srabatori, dar si a celui de-al 13-lea salariu in activitatile din sectorul bugetar.

Valorile cele mai mari ale salariului mediu net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare, 2454 lei (720 de euro), iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei, 544 lei (160 de euro).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.