Romania ar trebui sa profite de perioada de crestere economica pe care o traverseaza pentru reducerea mai agresiva a deficitului bugetar, care risca sa depaseasca pragul de 3% din produsul intern brut (PIB), potrivit schitei unor documente oficiale, informeaza NewsIn citand Reuters.

Comisia Europeana va cere Romaniei sa foloseasca actuala crestere economica pentru reducerea mai rapida a deficitului bugetar, care ar putea depasi pragul de 3% din PIB, prevazut de Pactul pentru Stabilitate si Crestere Economica. "Romania este invitata sa foloseasca perioada de crestere, ca sa accelereze semnificativ ritmul ajustarii si sa fixeze tinte bugetare mai solicitante in 2007 si in urmatorii ani", se spune in schita Comisiei Europene, citata de Reuters.

Romania are o tinta de deficit bugetar de 2,7% din PIB in 2007, 2,6% din PIB in 2008, respectiv de 2% din PIB in 2009, fata de cea de 2,3% de anul trecut. Oficialii de la Bucuresti estimeaza ca economia Romaniei va creste cu 6,5% in 2007, cu 6,3% in 2008, respectiv cu 5,9% in 2009.

"Pozitia Romaniei in ceea ce priveste deficitul bugetar nu are o marja de siguranta suficienta, iar deficitul tarii ar putea depasi pragul de 3%", arata schita executivului european. "Din 2008 incolo, strategia bugetara este descrisa insuficient", se mai spune in schita Comisiei Europene.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.