Sindicalistii CEC vor actiona banca in instanta, la inceputul saptaminii viitoare, pentru nerespectarea drepturilor din contractul colectiv de munca, neplata primelor, a orelor suplimentare si pentru ca liderii de sindicat nu sint chemati la sedintele Consiliului de Administratie.
Angajatii bancii nu si-au primit nici pina acum prima de Pasti din 2005, in valoare de 500 de lei, nici primele de 8 martie si 1 iunie prevazute in contractul colectiv de munca din 2006. O alta problema o reprezinta concedierea celor 27 de salariati pe 8 ianuarie, fara ca liderii de sindicat sa fie anuntati, considerindu-se o concediere individuala. Salariul mediu brut al celor peste 7.000 de salariati din cele 1.400 de unitati din toata tara este de 1.100 de lei, dar 5% din angajati beneficiaza de 25-30% din fondul de salarii. In aceste conditii, 70% dintre angajati au un salariu mediu de 800 de lei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.