Numarul actual de brokeri, circa 400, este prea mare pentru actuala dimensiune a pietei si poate duce la rupturi de comunicare intre asigurator si client, considera reprezentantii societatilor din domeniu.
Presedintelui Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurari din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca numarul actual de brokeri, circa 400, este prea mare pentru actuala dimensiune a pietei asigurarilor, apreciind ca doar 20-30% dintre acestia pot fi considerati brokeri de asigurare. Presedintele UNSAR a mai spus ca numarul prea mare de brokeri genereaza situatii neplacute, unele dintre acestea fiind incheierea de polite in numele unui asigurator si nevirarea contravalorii primei catre acesta. "Toata lumea are de pierdut. Noi, societatile de asigurari, ne trezim ca avem un client care reclama o dauna si nici nu stiam ca figureaza in portofoliul de clienti ai societatii", a aratat Constantinescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.