Desi bursele externe continua sa cada, pe piata financiara din Romania s-a instaurat un calm aparent

Cutremurul financiar global produs de scaderea busei din Shangahi si de rezultatele din ce in ce mai slabe ale economiei americane a continuat si ieri. Mai mult, analistii pietelor financiare spun ca influentele negative inca nu s-au epuizat, existand multe riscuri in perioada imediat urmatoare.

Dupa ce, in urma cu doua zile, indicele compozit al bursei chineze a recuperat o parte din pierdere, ieri, a scazut din nou cu aproape 3%. Totodata, Alan Greenspan, fostul guvernator al Rezervei Federale (FED), a mai "indulcit" declaratia referitoare la intrarea economiei americane in recesiune pana la finalul anului. Iar analistii spun la unison ca turbulentele din pietele financiare internationale vor mai dura o perioada.

Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, a precizat pentru Adevarul ca tensiunile externe se reflecta si in piata romaneasca, dar cu o volatilitate mai mare. Chiar daca, ieri, indicii bursieri s-au apreciat cu mai putin de un punct procentual, nu inseamna ca bursa a revenit pe trend crescator. "Agitatia inca nu s-a terminat, va mai continua o perioada", subliniaza Pasol. Pentru comparatie, in alte piete de capital din regiunea Europei Centale indicii bursierii au continuat sa se deprecieze. Spre exemplu, la bursa din Budapesta, indicele BUX a scazut cu 1,49%, iar pe cea din Varsovia, indicele WIG20 a pierdut 0,87%. La fel si in Cehia, unde indicele PX a scazut chiar cu 2,11% fata de ziua anterioara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.