Managerii intreprinderilor din industria prelucratoare estimeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei, atat pe total, sold conjunctural (diferenta procentuala intre alternativele extreme, % crestere - % scadere) +18%, cat si pe grupe de marime a intreprinderilor. Optimismul este mai pronuntat in randul managerilor din intreprinderile cuprinse intre 250 si 499 salariati (sold conjunctural +24%).

Pe total industrie prelucratoare numarul de salariati va avea o tendinta de stabilitate, potrivit a 75% din opiniile exprimate. Preturile produselor industriale isi pastreaza trendul ascendent pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +22%), potrivit estimarilor managerilor de profil.

Tendinta de crestere in domeniul constructiilor

Conform estimarilor din aceasta luna, odata cu iesirea din sezonul rece se va inregistra in activitatea de constructii, pentru urmatoarele trei luni, o tendinta ascendenta a volumului productiei, corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi. Cresteri mai semnificative, pentru ambii indicatori, se vor inregistra la intreprinderile cuprinse intre 250 si 499 salariati.