Fondul Proprietatea a preluat de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) un pachet semnificativ de actiuni la Alro, de 10% din capitalul producatorului de aluminiu. Fondul a mostenit de la AVAS un proces cu Alro, prin care autoritatea pentru privatizare contesta o controversata majorare de capital, care i-a diluat detinerea de la 16,78% la 10,05%, a explicat Alexandru Paunescu, presedintele Fondului Proprietatea, citat de NewsIn.

"AVAS a contestat in justitie majorarea de capital - atacand hotararea AGA, prin care s-a decis respectiva majorare - pentru ca nu are dreptul sa participe cu aport in numerar la majorarea capitalului social al societatilor comerciale, decat in baza unor acte normative care sa prevada, in mod expres, aceasta posibilitate. Prin emiterea unor noi actiuni, in cazul majorarilor de capital, cota AVAS in capitalul social al Alro s-a diminuat", a explicat Cristina Stihi, oficial al Fondului.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a chemat in judecata, pe data de 27 iulie 2005, pe Alro SA, solicitand anularea majorarii capitalului social al producatorului de aluminiu prin aport in numerar, de la suma 211 milioane lei pana la 395 milioane lei, prin emiterea unui numar de 367,5 milioane actiuni noi.