Pentru ca nu au obtinut marirea lefurilor cu cit au cerut, salariatii Automobile Dacia organizeaza astazi o greva de avertisment.

Liderii sindicali de la Automobile Dacia au decis, saptamina trecuta, sa organizeze astazi o greva de avertisment, cu intreruperea activitatii intre orele 14.00 si 16.00. Adunarea Generala a Sindicatului Automobile Dacia a luat aceasta decizie dupa ce, in cadrul intilnirii cu reprezentantii administratiei societatii, nu s-a ajuns la un punct comun privind majorarea salariilor, a declarat liderul sindical Nicolae Pavelescu.

Potrivit lui Pavelescu, sindicalistii au cerut o majorare a salariilor angajatilor de la Automobile Dacia cu minimum 20,5%, dar administratia a oferit 18,4%, in trei etape. "Nu a fost o negociere, a fost o impunere din partea administratiei, care face presiuni asupra angajatilor sa nu participe la greva si sa accepte oferta de 18,4 procente de crestere salariala", a spus liderul sindical.

Cerere si oferta

Sindicalistii au solicitat o majorare salariala in trei etape, respectiv 15% de la 1 ianuarie, 7 procente de la 1 iulie si 2,3% de la 1 septembrie. In schimb, conducerea a oferit o crestere de 125 de lei de la 1 ianuarie, 30 de lei de la 1 iulie si o prima fixa de 120 de lei de la 1 septembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.