Ministerul Finantelor a elaborat un proiect de modificare a normelor Codului Fiscal, prin care aduce o serie de precizari referitoare la aplicarea prevederilor in domeniul taxei pe valoarea adaugata si al accizelor.
Modificarea normelor metodolgice de aplicare a Codului Fiscal, aprobate prin hotarare de guvern in decembrie anul trecut, a fost necesara, potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, pentru ca "din transpunerea in practica a noilor prevederi ale Codului fiscal, a rezultat o serie de situatii ce impun formularea unor precizari suplimentare". Principalele modificari ale proiectului postat pe site-ul ministerului vizeaza reglementarile din domeniul TVA si al accizelor.

Astfel, proiectul rectifica, la capitolul TVA, unele erori materiale de trimitere la anumite articole sau alineate din lege si asigura concordanta normelor cu prevederile legii si ale directivelor europene. Completari si modificari mai numeroase se refera la accize, unde a fost eliminata obligativitatea ca importatorii de produse energetice sa fie autorizati de catre Ministerul Economiei si Comertului, pentru ca procedura nu mai exista la nivelul acestui minister. Proiectul aduce clarificari privind baza de calcul a garantiilor pentru produsele accizabile pentru care se datoreaza alte contributii si taxe care nu sunt venituri bugetare si stabileste ca nivelul garantiilor va fi corespunzator gradului redus de risc privind neplata accizelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.