Aceasta masura poate fi aplicata numai persoanelor ale caror sume ce urmeaza sa fie restituite sunt de maximum 200.000 euro

Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite exclusiv in titluri de stat, daca sumele ce urmeaza sa fie primite de la stat sunt de maximum 200.000 de euro. Daca nivelul despagubirilor depaseste insa acest plafon, fostii proprietari pot opta pentru primirea exclusiv de actiuni emise de Fondul Proprietatea, dar au in acelasi timp posibilitatea sa solicite primirea in numerar, in limita a 200.000 de euro, iar diferenta in actiuni ale Fondului.

"Despagubirile de mica valoare pentru persoanele indreptatite sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea vor fi achitate exclusiv sub forma de titluri de stat", a declarat, ieri, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. Acesta a participat, alaturi de guvernatorul Mugur Isarescu, la reuniunea comisiilor economice ale parlamentului. Majoritatea intrebarilor adresate ieri oficialilor de catre senatori si deputati au facut referire la Fondul Proprietatea. "Avem o componenta pentru cei cu sume mai mici, o componenta care nu garantam sa fie in cash, ci in titluri de stat cu termene", a explicat ministrul Vladescu.

Cheltuielile cu despagubirile, 0,5% din PIB, in 2007

Potrivit acestuia, cheltuielile care vor fi inregistrate prin emiterea de titluri de despagubire catre fostii proprietari nu vor depasi, in acest an, 0,5% din PIB.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.