Daniel Chitoiu: „Unii comisari interpreteaza abuziv legea, iar pregatirea lor lasa de dorit"

Comisarii din teritoriu ai Garzii Financiare au fost asupru criticati, ieri, de catre presedintele interimar al Fiscului, Daniel Chitoiu.

Acesta spune ca unii reprezentanti din teritoriu ai institutiei "interpreteaza abuziv legea", iar controalele se axeaza doar pe "maruntisuri, neurmarindu-se de fapt cazurile adevarate de frauda si evaziune fiscala.

Un alt motiv de nemultumire al succesorului lui Bodu la conducerea ANAF consta in pregatirea profesionala a comisarilor, care lasa de dorit. "Primesc sesizari, la adresa aparatului Garzii Financiare din teritoriu, ca se fac controale repetate la unii agenti economici, iar altii sunt protejati. Actiunile de control trebuie planificate pe baza informatiilor obtinute si realizate la firmele susceptibile de evaziune fiscala. Comisarii interpreteaza in mod abuziv legislatia", a afirmat, ieri, Daniel Chitoiu, presedintele interimar al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), cu ocazia prezentarii raportului de activitate al Garzii Financiare. El s-a declarat nemultumit si de pregatirea profesionala a comisarilor care, la nivelul intregului aparat fiscal, "lasa de dorit".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.