Indicii Bursei de Valori au inchis sedinta in crestere, dupa ce la inceputuil zilei majoritatea titlurilor lichide erau in scadere. Valoarea tranzactiilor realizate la BVB a ajuns la 95,31 milioane lei, din care 43,79 miliuoane de lei reprezinta tranzactiile realizate pe piata Rasdaq. Indicii au crescut ieri, pe fondul unor ordine mai mari de cumparare, dupa a doua parte a zilei. Conform reprezentantilor pietei, piata este dominata de optimism, in asteptarea unor rezultate financiare pozitive.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a crescut cu 1,07% de la 5.493,27 puncte, pana la 5.551,80 puncte. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a crescut cu 1,3%, de la 8.811,25 puncte pana la 8.925,39 puncte. Societatile de investitii financiare au inchis sedinta cu o crestere medie de 0,04% la nivelul indicelui BET-FI, care a ajuns la 62.774,30 puncte.

Valoarea schimburilor incheiate cu actiunile societatilor financiare a fost de peste 40 milioane lei si a reprezentat mai mult de 42% din rulajul total al pietei.

SIF Oltenia a fost cel mai tranzactionat titlu, valoarea rulajelor a ajuns la 14,42 milioane lei, iar actiunile societatii au inchis sedinta la acelasi nivel din sedinta anterioara. A doua societate din topul rulajelor a fost SIF Moldova, cu schimburi de peste 11,81 milioane lei. Actiunile SIF Moldova au scazut cu 0,32% pana la 3,14 lei pe titlu.

In sedinta de ieri a fost incheiata o tranzactie speciala pe platforma Deal a BVB cu 3,84 milioane de actiuni SIF Banat Crisana, in valoare totala de 12,1 milioane lei.
Cea mai buna evolutie a fost inregistrata ieri de compania Rompetrol, care dupa o depreciere de circa 2% in prima parte a sedintei, a reusit sa se redreseze si sa inchida cu o crestere substantiala. Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta s-au apreciat cu 3,7% fata de cotatia din sedinta de marti, de la 0,108 lei pana la 0,112 lei. Valoarea schimburilor cu titlurile rafinariei a fost de 6,92 milioane lei. Cotatia actiunilor Petrom s-a mentinut la 0,595 lei, iar valoarea tranzactiilor cu titlurile companiei a fost de 4,28 milioane lei. Titlurile Bancii Transilvania s-au scumpit cu 0,93%, pe fondul unor tranzactii de peste 7,34 milioane lei. In schimb, actiunile BRD au evoluat pe acelasi palier cu Rompetrol, si au inregistrat o crestere de 3,88%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni BRD a fost de 5,46 milioane lei. Titlurile Bancii Comerciale Carpatica s-au apreciat cu 2,4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.