Anul trecut, titlurile Mechel au adus cel mai mare randament la Bursa, de 721,4%

Desi nu ies in evidenta in cadrul sedintelor zilnice de tranzactionare, o serie de societati listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) formeaza o categorie indragita de investitori cu experienta: riscurile asociate plasamentelor sunt foarte mari si, de cele mai multe ori, compensate de randamentele obtinute.

Anul trecut, cea mai buna performanta a fost adjudecata de un emitent tranzactionat la categoria a II-a a Bursei: Mechel Targoviste (COS). Desi media valorii tranzactiilor zilnice a fost de numai 3.416 lei in 2006, cei care au mizat pe actiunile COS au obtinut un profit anual de 721%. Dupa ce in fiecare trimestru din ultimii cinci ani compania a fost pe pierdere, producatorul de otel a intrat pe profit, dupa privatizare, in trimestrul III din 2006. "Desi sunt mai putin lichizi si poate mai putin transparenti, astfel de emitenti ofera oportunitati mari de castig. Este drept ca riscurile sunt mai mari ca urmare a lichiditatii scazute, dar cei care si le asuma si urmaresc in mod frecvent piata pot obtine castiguri de invidiat", a declarat, pentru Adevarul, Razvan Pasol, presedintele casei de brokeraj Intercapital.

50% din emitenti, tranzactii zilnice sub 7.000 de euro

Din cele 63 de companii listate la BVB, 31 au obtinut anul trecut tranzactii medii zilnice sub 7.000 de euro. Potrivit unei statistici realizate de Vanguard, doar 49 de societati (atat de la BVB, cat si de pe fosta piata Rasdaq) au reusit sa depaseasca pragul de 7.000 de euro, valoarea medie zilnica a transferurilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.