Actionarii societatii brasovene vor sa aplice "solutia finala" fara sa cunoasca valoarea afacerii

Un punct fierbinte pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Uzinei brasovene Tractorul, programata sa se desfasoare la inceputul acestei saptamani, este lichidarea voluntara a societatii. O astfel de masura se face in baza unui raport de evaluare, dar la Tractorul nu au fost evaluate nici brandul, nici potentialul pietei.

In timp ce agricultura romaneasca are un grad de mecanizare atat de redus incat numai necesarul de tractoare este de ordinul sutelor de mii, principalul mare producator de masini agricole - Tractorul SA Brasov - este amenintat cu perspectiva sumbra a lichidarii voluntare. Masura care va fi luata in discutie zilele acestea, in cadrul sedintelor AGA, dupa o lunga perioada de incercari esuate de a se privatiza societatea. Faptul ca Tractorul este punctul nodal in care se intalnesc sute de furnizori si parteneri, avand "la picioare" un potential urias de piata, pare a fi mai putin (daca nu deloc) important in ecuatia lichidarii. Iar despre valoarea brandului Tractorul, ca si despre valoarea brevetelor de inventie pe care le detine societatea "nu se spune nimic in multiplele rapoarte de evaluare a companiei", dupa cum ne-a declarat, ieri, liderul sindical al societatii, Gheorghe Apostu.

El se intreaba "cui i se face cadou piata romaneasca de masini agricole, care va ramane libera in urma eventualei lichidari a uzinei? Ca sa nu mai amintim de cei 330 de furnizori si parteneri traditionali, care risca acum sa ramana fara principalul lor client... Aici vorbim de peste 1.900 de salariati din uzina, la care se adauga 4.000 de pe platforma industriala brasoveana si alte 30.000 de persoane din societatile cu care colaboram", subliniaza liderul sindical.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.